Drobečková navigácia

Životnosť výrobkov Fjällräven je čiastočne aj vo vašich rukách. Pozrite sa preto na naše tipy, ktoré vám so starostlivosťou o ne pomôžu.

Dvoma hlavnými oblasťami, na ktoré sa Fjällräven pri výrobe svojich produktov zameriava, sú životnosť a nadčasový design. Keď sa podarí prepojiť oboje, výrobok nielen fyzicky obstojí v náročných podmienkach po mnoho sezón, ale má aj „emocionálnu životnosť“. To znamená, že ho aj vy budete radi používať dlhé roky. A čím dlhšie budete výrobok používať, tým viac pomôžete znižovať jeho dopad na životné prostredie, pretože nebudete zbytočne kupovať nový produkt.

Životnosť výrobkov však nesúvisí iba s odolnými materiálmi a nadčasovým dizajnom. Súvisí aj s tým, ako sa o ne budete starať. Pokiaľ budete venovať čas ich opravám, predĺžite životnosť ešte viac. Pozrite sa na videá, ktoré podrobne popisujú, ako vykonať niektoré opravy doma. A pripravte tak svoje obľúbené kúsky na ďalšie dobrodružstvo.

 

Ako opraviť dieru na nohaviciach

Pohyb na horách je náročný a vždy otestuje odolnosť vášho vybavenia. Ale s troškou úsilia, základným vybavením a pár minútami si poradíte aj s dierou na nohaviciach.

 

Ako vymeniť bežec zipsu

Všetko to zapínanie, rozopínanie, ďalšie zapínanie a potom zase rozopínanie bundy môže byť pre zips trochu veľa. Ale nebojte sa, dá sa ľahko opraviť.

 

Ako vyčistiť batoh Kånken

Aj keď sa vám podarí batoh Kånken veľmi zašpiniť, naozaj nikdy ho nedávajte do práčky. Namiesto toho sa pozrite na video, v ktorom vám ukážeme, ako batoh vyčistiť.

Ako zalátať dieru na páperovej bunde

Každodenné nosenie predstavuje pre bundu veľkú záťaž. Nedovoľte, aby vám v ceste za ďalšími hodinami strávenými vonku stála diera na bunde.

Ako prišiť gombík na košeli

Prišiť gombík je ľahké. Ukážeme vám, ako na to!

Ako opraviť zips

Nevzdávajte sa svojej starej bundy len kvôli poškodenému zipsu. Naučíme vás, ako ho ľahko opraviť.

Ako opraviť dieru v bunde G-loft

Naučte sa správne používať záplaty. Je to jednoduchšie, než si myslíte!

 

Všetky vyššie uvedené opravy s trochou trpezlivosti a času ľahko zvládnete sami doma. Vďaka tomu nielenže predĺžite životnosť svojich obľúbených kúskov, ale znížite aj ich ekologickú stopu na jedno použitie.

Jeden tip navyše: Nezabúdajte na vosk

Životnosť výrobkov z materiálu G-1000 predĺžite aj ich voskovaním voskom Greenland Wax. Stačí vosk naniesť na materiál, následne zahriať a povrch sa stane vode odolným. Návod nájdete vo videu nižšie.

1. Ako voskovať

2. Ako navoskovať bundu

3. Ako navoskovať batoh

Stále hľadáte oblečenie do prírody, ktoré perfektne sedí a aj dlho vydrží? Pozrite sa na širokú ponuku produktov Fjällräven, medzi ktoré práve pribudlo aj niekoľko noviniek pre nadchádzajúcu jarnú sezónu.

Produkty v článku