Drobečková navigácia

Ľudia si často myslia, že zážitky v prírode sa musia odohrávať v ďalekých krajinách a vyžadujú si mesiace plánovania, aby mali skutočnú hodnotu. Pravdou ale je, že tie najlepšie dobrodružstvá na nás často čakajú za rohom – na konci cesty vlakom, na okraji mesta, alebo dokonca iba kúsok od domu.

Svoje o tom vie aj Lukáš Hejlík s Tomášom Třeštíkom, ktorí sa na bicykloch vydali na Alšovu vyhliadku kúsok za Prahou, aby otestovali kúsky z jedinečnej kolekcie Fjällräven/Specialized pre výjazdy na bicykli a bikepacking. Inšpiráciu na výlet našli v Lukášovej knižke 555 - Výlety s gastromapou a svoju cestu začali, ako inak, než posilnením sa v únetickej reštaurácii U  Lasíků.

Keď už boli všetky koláče zjedené a káva vypitá, nastal čas vyraziť a dať si trochu do tela pri šlapaní do kopca. Tomáš si na výlet obliekol pohodlné šortky Rider´'s Hybrid Shortsbundu Räven Anorak optimalizovanú pre jazdu na bicykli, zatiaľ čo Lukáš vyrazil v ľahkej a funkčnej košeli Rider's Flannel Shirt doplnenou o praktickú vestu Adventure Vest. A samozrejme si nezabudol zobrať aj prilbu. Na všetky nevyhnutnosti, ktoré pri popoludňajšom výlete potrebovali so sebou, potom využili tašku na bicykel Handlebar Bag a špeciálne úložné vaky Cool Cave, do ktorých sa zmestí batoh, oblečenie alebo veci na piknik v prírode.

Aby ste si výjazdy do prírody tiež užili, je potrebné mať so sebou správnu výbavu do každého počasia. Keď vyrážate na bicykli, riešite nedostatok úložného miesta v kombinácii s rôznymi potrebami, ktoré môžu na cestách nastať. Preto je dôležité, aby vaša výbava bola ľahká, skladná, odolná a predovšetkým praktická. A presne také sú kúsky z novej kolekcie od Fjällräven a Specialized.

Alšova vyhliadka je krásna, rovnako ako ďalšie kúty našej vlasti. Rozhodne stojí za to ich objavovať. Či už pešo alebo na bicykli, dôležité je vyraziť. A rozmýšľajte, rovnako ako Lukáš s Tomášom, na správne oblečenie a vybavenie.

Produkty v článku